Кількість
|
Вартість
|
||
|
Висота абрикоси: 1,5 - 2 метрів
Вага плодів: 50 - 60 грамів
Колір: рум`яний
Смак: солодкий
Червоний красень - це один з літніх сортів, відзначають пізній термін дозрівання. Дерева є сильнорослими. Маса плодів дорівнює 50-60 грамам. Якщо розглядати смакові якості фруктів, то м'якоть є щільною, солодкою, але відзначається кислинка. За кольором м'якоть світло-оранжева. Дозрівання відбувається приблизно до середини серпня. Варто відзначити високі показники транспортабельності, урожай можна спокійно перевозити на великі відстані. Фрукти використовуються в свіжому вигляді, а також підходить для зимових заготовок.
Користь: Абрикоси вважаються одними з найбільш корисних фруктів, так як містять в своєму складі практично всі відомі вітаміни (зокрема, вітаміну A в плодах дуже багато, набагато більше, ніж в інших фруктах) і мікроелементи. Поліпшення роботи щитовидної залози, зміцнення захисних імунних функцій і підвищення гемоглобіну - такі процеси відбуваються в організмі людини при стабільному вживанні цих фруктів в їжу. Велика кількість магнію дозволяє нормалізувати роботу серця, судин. Такі плоди поліпшують мозкову активність і сприяють зниженню холестерину в організмі. Вони містять у собі велику кількість клітковини і при цьому низькокалорійні, що є ідеальним поєднанням для бажаючих скинути швидше обридлі зайві кілограми. Високий вміст заліза в цих сонячних фруктах дозволяє запобігти анемію. А ядра абрикосів ще і володіють глистогінною функцією, хоча про це мало хто знає, а ось в давнину цією властивістю широко користувалися в повсякденному житті.
Цікаві факти: Назва «вірменські яблучка» отримали спочатку абрикоси в Європі, хоча досконально невідомо, звідки вони були завезені. В рівній мірі їх батьківщиною вважається як Вірменія, так і провінція в Китаї. При цьому в Вірменії цей фрукт вважають національним. Абрикоси з'явилися ще за 4000 років до початку н.е., а в Європі цей фрукт опинився завдяки Олександру Македонському, привіз плоди в Грецію. З'їдаючи всього лише близько 200 грамів абрикосів щодня, можна забезпечити свій організм щоденною нормою цінного вітаміну A, якого в цих плодах міститься більше, ніж в будь-яких інших фруктах і овочах. При сушінні абрикоси зовсім не витрачають корисних властивостей, а навіть, навпаки, набувають нові, тому курага вважається найкориснішим сухофруктів