Кількість
|
Вартість
|
||
|
Висота абрикоси: 1,5 - 2 метрів
Вага плодів: 50 - 60 грамів
Колір: чорний
Смак: солодкий
Чорний Персиковий - це сорт котрий відрізняється привабливими плодами і високими смаковими якостями. Проміжне «ланка» між абрикосом і аличею. Є гібридом цих видів, взяв все найкраще від «батьків». Це літній сорт, плоди дозрівають пізно в серпні. М'якоть має ніжний, абрикосовим ароматом. Плоди придатні для транспортування, зберігання, тому сорт застосовується як промисловий. Дерева сильнорослі, відзначаються середні показники висоти. Маса плодів дорівнює приблизно 40 грамам, за формою вони нагадують кулю, можуть бути округло-овальними. Кісточка від м'якоті відділяється з легкістю.
Користь: Абрикоси вважаються одними з найбільш корисних фруктів, так як містять в своєму складі практично всі відомі вітаміни (зокрема, вітаміну A в плодах дуже багато, набагато більше, ніж в інших фруктах) і мікроелементи. Поліпшення роботи щитовидки, зміцнення захисних імунних функцій і підвищення гемоглобіну - такі процеси відбуваються в організмі людини при стабільному вживанні цих фруктів в їжу. Велика кількість магнію дозволяє нормалізувати роботу серця, судин. Такі плоди поліпшують мозкову активність і сприяють зниженню холестерину в організмі. Вони містять у собі велику кількість клітковини і при цьому низькокалорійні, що є ідеальним поєднанням для бажаючих скинути швидше обридлі зайві кілограммчіков. Високий вміст заліза в цих сонячних фруктах дозволяє запобігти анемію. А ядра абрикосів ще і володіють глистогінних функцією, хоча про це мало хто знає, а ось в давнину цим властивістю широко користувалися в повсякденному житті.
Цікаві факти: Назва «вірменські яблучка» отримали спочатку абрикоси в Європі, хоча досконально невідомо, звідки вони були завезені. В рівній мірі їх батьківщиною вважається як Вірменія, так і провінція в Китаї. При цьому в Вірменії цей фрукт вважають національним. Абрикоси з'явилися ще за 4000 років до початку н.е., а в Європі цей фрукт опинився завдяки Олександру Македонському, який привіз плоди в Грецію. З'їдаючи всього лише близько 200 грамів абрикосів щодня, можна забезпечити свій організм щоденною нормою цінного вітаміну A, якого в цих плодах міститься більше, ніж в будь-яких інших фруктах і овочах. При сушінні абрикоси зовсім не витрачають корисних властивостей, а навіть, навпаки, набувають нові, тому курага вважається найкориснішим сухофруктом.