Кількість
|
Вартість
|
||
|
Курник – це органічне гранульоване добриво, створене на основі курячого посліду, яке може бути використане на будь-яких ґрунтах і в різних кліматичних зонах для підживлення овочевих, ягідних, плодових і декоративних культур в осіннє, весняне удобрення або протягом вегетації.
Його ефективність перевищує ефект від компосту чи перегною. Під час виробництва добрива азот фіксується, перетворюючись на органічну форму, що полегшує його засвоєння рослинами без шкоди для кореневої системи. Технологія виробництва передбачає знезараження від шкідливих бактерій, яєць гельмінтів та насіння бур’янів.
За вмістом азоту, фосфору і калію Курник відноситься до органічних добрив і має високий рівень поживних елементів, що дозволяє значно зменшити використання мінеральних добрив. Ця властивість робить його незамінним при вирощуванні екологічно чистої продукції.
Основні характеристики органічного добрива Курник:
Склад:
- Органічна речовина – 74,8-80%
- Азот (N) – 3-4 %
- Фосфор P2O5 – 2,5-3,5%
- Калій (K2O5) – 1,5-2,5%
- Кальцій (CaO) – 3-4%
- Сірка (S) – 0,5-0,8 %
- Магній (Mg) – 0,4-0,5%
- Залізо (Fe) – 1-1,5%
- Марганець (Mn) – 0,2-0,3%
- Цинк (Zn) – 0,09-0,1%
- pH – 7-7,5
Головні переваги добрива Курник:
- Покращення структури, кислотності та родючості ґрунту.
- Забезпечення рослин елементами живлення.
- Запобігання зменшенню родючості ґрунтів.
- Наявність всіх необхідних елементів живлення, включаючи макро- та мікроелементи.
- Пролонгована дія протягом 2-3 років.
- Збільшення врожайності та скорочення терміну достигання.
- Покращення структури ґрунту, підвищення родючості, відновлення вмісту гумусу та встановлення оптимальної кислотності.
- Можливість значно скоротити використання мінеральних добрив.
- Екологічна чистота.
- Відсутність насіння бур’янів, збудників хвороб та шкідників.
- Ефективне використання як стартової заправки при виготовленні субстратів.
Інструкція та норми внесення:
Культура | Норма застосування |
Навесні та восени під перекопування | 1-3 т/га або 20 кг на сотку |
Картопля | 100 гр при висадці безпосередньо в лунку |
Овочеві, ягідні культури | 150 гр/м2 в підготовлені для висадки грядки |
Виноград | 100 гр/м2 безпосередньо в борозну перед посадкою 100 гр/м2 восени після збору врожаю та навесні до появи бруньок |
Дерева і чагарники: при посадці | 0,5 кг на дно посадкової ями та 0,5 кг змішати з рештою ґрунту весною – 150 гр/м2 |
Газон | 100 гр/м2 перед висіванням |
Квіти | 150 гр/м2 навесні та восени перед посадкою |